Kabupatèn Klungkung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Klungkung
Lambang Klungkung.JPG
Lambang Klungkung
Motto: "---"
Péta Klungkung ing Bali
Dina Dadi: ...
Ibukutha: Semarapura
Bupati: I Wayan Candra
Wakil Bupati: Ngakan Putu Gede Bawa
Jembar
 - Total:

315 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

4 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 169.906 jiwa (2004)
+/- --- jiwa/km²
Suku bangsa: Wong Bali
Agama: Hindu
Basa: Basa Bali lan Basa Indonesia

Kabupatèn Klungkung iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Bali, lokasiné ing sisih wétan pulo Bali, kutha Semarapura iku ibukutha kabupatèné. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 315 km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

115 ° 27 ' - 37 8 ° 49 ' 00 Lintang kidul

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Klungkung katata jroning 4 kecamatan, --- kelurahan lan désa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupatèn Klungkung yaiku:

  1. Kecamatan Banjarankan
  2. Kecamatan Klungkung
  3. Kecamatan Dawan
  4. Kecamatan Nusa Penida

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Bali menyang: Provinsi Bali Cithakan:Kabupatèn Klungkung