Kabupatèn Tabanan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Tabanan
Lambang Tabanan.JPG
Lambang Tabanan
Motto: "Sadhu Mawang Anuraga"
Péta Tabanan ing Bali
Dina Dadi: ...
Ibukutha: Tabanan
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

839,33 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

10 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 386.850 jiwa (2000)
+/- 453 jiwa/km²
Suku bangsa: Wong Bali
Agama: Hindu
Basa: Basa Bali lan Bahasa Indonesia

Kabupatèn Tabanan iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Bali, lokasiné ing sisih kidul pulo Bali, kutha Tabanan iku ibukutha kabupatèné. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 839,33 km² utawa --- hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

80,14'30" - 80,30'70 Lintang kidul 114054'52" - 115012'57" Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Tabanan katata jroning 10 kecamatan, 117 désa lan kelurahan. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupatèn Tabanan yaiku:

  1. Kecamatan Kediri
  2. Kecamatan Marga
  3. Kecamatan Baturiti
  4. Kecamatan Tabanan
  5. Kecamatan Kerambitan
  6. Kecamatan Selemadeg
  7. Kecamatan Selemadeg Kulon
  8. Kecamatan Selemadeg Wetan
  9. Kecamatan Pupuan
  10. Kecamatan Penebel

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Bali menyang: Provinsi Bali

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Tabanan&oldid=807399"