Kabupatèn Badung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Badung
Lambang Badung.JPG
Lambang Badung
Motto: "Sura Dharma Raksaka"
Péta Badung ing Bali
Dina Dadi: ...
Ibukutha: Mengwi
Bupati: A. A. Gde Agung
Wakil Bupati: Ketut Sudikerta
Jembar
 - Total:

418,52 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

6 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- ---
+/- --- jiwa/km²
Suku bangsa: Wong Bali
Agama: Hindu
Basa: Basa Bali lan Bahasa Indonesia

Kabupatèn Badung iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Bali, lokasiné ing tengah-tengah pulo Bali, kutha Mengwi iku ibukutha kabupatèné. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 418,52 km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

08o14'17" - 08o50'57" Lintang kidul lan 115o05'02" - 115o15' 09" Bujur wétan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Badung katata jroning 6 kecamatan, 16 kelurahan lan 45 désa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupatèn Badung yaiku:

  1. Kecamatan Petang
  2. Kecamatan Mengwi
  3. Kecamatan Abiansemal
  4. Kecamatan Kuta
  5. Kecamatan Kuta Utara
  6. Kecamatan Kuta Selatan

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Bali menyang: Provinsi Bali Cithakan:Kabupatèn Badung

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Badung&oldid=806549"