Dhaérah Istiméwa Yogyakarta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Daerah Istimewa Yogyakarta
Yogyakarta COA.svg
Lambang Daerah Istimewa Yogyakarta
Motto: "Hamemayu Hayuning Buwana"
Péta DIY ing Indonesia
Dina Dadi: ---
Ibukutha: Kutha Yogyakarta
Gubernur: Sri Sultan Hamengkubuwono X
Jembar
 - Total:

3.185,80 km²
Dhaérah Tingkat II
 - Cacah:

4 Kabupatèn lan 1 kutha otonom
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 4.3640.000
+/- 13.687 / km²
Suku bangsa: wong Jawa, wong Cina, wong Sundha lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindu, Buddha lan Kejawèn,
Basa: basa Jawa lan basa Indonesia
Zona Wektu: (WIB)
Lagu Dhaérah:

Daerah Istimewa Yogyakarta utawa biasa dicekak DIY iku salah siji provinsi ing Indonesia lan dadi salah sijining provinsi ing Indonesia sing nyandhang predikat istimewa. DIY ana ing sisih kidul pulo Jawa bagéyan tengah.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Sedurungé proklamasi kamardikan Indonesia, DIY iku karajan mardika, katata saka Kasultanan Ngayogyakarta Hadiningrat,Kadipaten Pakualaman uga sebagian wilayah-wilayah enklave Kasunanan Surakarta Hadiningrat lan Praja Mangkunagaran.

Daftar Dhaérah Tingkat II[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupatèn Bantul
  2. Kabupatèn Gunung Kidul
  3. Kabupatèn Kulonpraga
  4. Kabupatèn Sleman
  5. Kutha Ngayogyakarta

Uga pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.