Kabupatèn Bantul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Bantul
Lambang Bantul.jpg
Lambang Bantul
Motto: "Praja Taman Sari"
Péta Bantul ing DI Yogyakarta
Dina Dadi: ...
Ibukutha: Bantul
Bupati: Hj. Sri Surya Widati Idham Samawi
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

506,86 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

17 Kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 815.811 (2003)
+/- 1.610 jiwa / km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kejawen, Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonésia

Kabupatèn Bantul iku salah siji kabupatèn ing provinsi Daerah Istimewa Yogyakarta, lokasine ing sisi kidul provinsi DIY, kutha Bantul iku ibukutha kabupatèné, kota-kota liyané : ---, lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Pamaréntahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Bantul ketata saking 17 kecamatan, 75 désa lan kelurahan. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupatèn Bantul yaiku:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Bali menyang: Daerah Istimewa Yogyakarta

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Bantul&oldid=805223"