Dhaptar Provinsi ing Indonésia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta Indonesia

Indonésia saiki ketata saking 33 provinsi sing umume kasil pemekaran-pemekaran saking provinsi induk. Awale neng Indonésia ana 8 provinsi yaiku: provinsi Sumatra, Jawa Kulon, Jawa Tengah, Jawa Wétan, Kalimantan, Sulawesi, Nusa Tenggara utawa Sunda Cilik lan provinsi Maluku.
Taun 1976 wilayah Timor Wétan gabung dadi salahsiji provinsi ning akhire misah dadi negara mahardhika taun 1999.

Dhaptar Provinsi[sunting | sunting sumber]

  1. Bali
  2. Bengkulu
  3. Banten
  4. Daerah Istimewa Yogyakarta
  5. Daerah Khusus Ibukota Jakarta
  6. Gorontalo
  7. Jambi
  8. Jawa Kulon
  9. Jawa Tengah
  10. Jawa Wétan
  11. Kalimantan Kulon
  12. Kalimantan Tengah
  13. Kalimantan Wétan
  14. Kalimantan Kidul
  15. Kapuloan Bangka-Belitung
  16. Lampung
  17. Maluku
  18. Maluku Lor
  19. Nanggroe Aceh Darussalam
  20. Nusa Tenggara Kulon
  21. Nusa Tenggara Wétan
  22. Papua
  23. Papua Kulon
  24. Riau
  25. Kapuloan Riau
  26. Sulawesi Kulon
  27. Sulawesi Tengah
  28. Sulawesi Kidul-Wétan
  29. Sulawesi Kidul
  30. Sulawesi Lor
  31. Sumatra Kulon
  32. Sumatra Kidul
  33. Sumatra Lor

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]