Dhaptar lagu patriotik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Daftar lagu patriotik)
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Lagu patriotik kuwi lagu kang nuduhaké rasa tresna marang negara. Sawijining lagu patriotik bisa nganggo lirik utawa ukara, nanging bisa uga mung arupa instrumental, bisa uga arupa lagu kabangsan resmi utawa ora resmi. Biasané ditembangaké wektu liburan lan ing acara mèngeti dina penting ing sajarah. Téma utama yakuwi bab tresna marang negara utawa théma liyané kang nduwèni sèntimèn patriotik lan nasionalisme.. Sawetara lagu patriotik nduwèni sipat militaristik, jingoistik, utawa ngandhut théma kang ngagungaké pangorbanan dhiri; lan théma liyané kayadéné kaéndahan alam, sajarah utawa idéalisme.

Siaran radhio resmi saka sawetara negara biasané migunakaké lagu patriotik sing misuwur kanggo tandha wates acara utawa minangka lagu (pambuka) resmi.

Daftar miturut negara[sunting | sunting sumber]

Armenia[sunting | sunting sumber]

Australia[sunting | sunting sumber]

Basque (Daerah Otonom)[sunting | sunting sumber]

Belarusia[sunting | sunting sumber]

Belgia[sunting | sunting sumber]

Bosnia Herzegovina[sunting | sunting sumber]

Brasilia[sunting | sunting sumber]

Brunei[sunting | sunting sumber]

Bulgaria[sunting | sunting sumber]

Kanada[sunting | sunting sumber]

Also the Acadians have Ave Maris Stella.

Catalonia[sunting | sunting sumber]

Chile[sunting | sunting sumber]

China, Republic of[sunting | sunting sumber]

China, People's Republic of[sunting | sunting sumber]

Colombia[sunting | sunting sumber]

Kostarika[sunting | sunting sumber]

Kroatia[sunting | sunting sumber]

Kuba[sunting | sunting sumber]

Czech Republic[sunting | sunting sumber]

Inggris[sunting | sunting sumber]

Flandria[sunting | sunting sumber]

Frisia/Friesland[sunting | sunting sumber]

Finlandia[sunting | sunting sumber]

Prancis[sunting | sunting sumber]

Jerman[sunting | sunting sumber]

Greece[sunting | sunting sumber]

Hong Kong[sunting | sunting sumber]

Hungaria[sunting | sunting sumber]

Islandia[sunting | sunting sumber]

India[sunting | sunting sumber]

Indonesia[sunting | sunting sumber]

Iran[sunting | sunting sumber]

Irlandia[sunting | sunting sumber]

Israel[sunting | sunting sumber]

[1]

Italia[sunting | sunting sumber]

Jamaica[sunting | sunting sumber]

Jepang[sunting | sunting sumber]

Jordan[sunting | sunting sumber]

Korea, Republic Of[sunting | sunting sumber]

  • "Aegukga"- national anthem (애국가)

Latvia[sunting | sunting sumber]

Lebanon[sunting | sunting sumber]

Lithuania[sunting | sunting sumber]

Macedonia[sunting | sunting sumber]

Malaysia[sunting | sunting sumber]

Meksiko[sunting | sunting sumber]

Montenegro[sunting | sunting sumber]

Walanda[sunting | sunting sumber]

Sélandia Anyar[sunting | sunting sumber]

Norwegia[sunting | sunting sumber]

Occitania[sunting | sunting sumber]

Pakistan[sunting | sunting sumber]

Filipina[sunting | sunting sumber]

Polandia[sunting | sunting sumber]

Portugal[sunting | sunting sumber]

Romania[sunting | sunting sumber]

Rusia[sunting | sunting sumber]

Singapura[sunting | sunting sumber]

Skotlandia[sunting | sunting sumber]

Serbia[sunting | sunting sumber]

Slovakia[sunting | sunting sumber]

Slovenia[sunting | sunting sumber]

Afrika Kidul[sunting | sunting sumber]

Spanyol[sunting | sunting sumber]

Swedia[sunting | sunting sumber]

Swis[sunting | sunting sumber]

Syria[sunting | sunting sumber]

Turki[sunting | sunting sumber]

  • İstiklal Marşı (The National Anthem)
  • Gençlik Marşı (Dağ Başını Duman Almış)
  • Onuncu Yıl Marşı (Hymne for the tenth anniversary of the republic-1933)
  • Memleketim

Ukraina[sunting | sunting sumber]

United Kingdom[sunting | sunting sumber]

United States[sunting | sunting sumber]

Venezuela[sunting | sunting sumber]

Vietnam[sunting | sunting sumber]

Wales[sunting | sunting sumber]

Save da wales

Uga pirsani[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.