Siti Nurhaliza

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Siti Nurhaliza
Siti Nurhaliza.JPG
Siti Nurhaliza nalika ngrawuhi MTV Asia Aid 2005 ing Bangkok.
Latar mburi
Jeneng lair Siti Nurhaliza binti Tarudin
Lair 11 Januari 1979 (umur 35)
Flag of Malaysia Temerloh, Pahang, Malaysia
Jeneng liya Siti
Jinis Musik Pop, Etnik
Perdamelan penyanyi, pengusaha, lan bintang iklan
Taun aktif 1995samenika
Parusahan rekaman -
Pasangan Datuk Khalid Mohammed Jiwa
Anak 4 (anak tiri)
Wong tuwa Tarudin Ismail
Siti Salmah Bachik
Situs resmi http://sitizone.com/

Siti Nurhaliza (kanthi asma jangkep lan gelar: Datin Seri Siti Nurhaliza binti Tarudin; lair ing Kampung Awah, Temerloh, Pahang, Malaysia, 11 Januari 1979; umur 35 taun) inggih menika salah satunggalipun penyanyi, selebriti, modhél, lan pangusaha[1] ingkang asalipun saking Malaysia.[2] Siti Nurhaliza miwiti kariéripun ing jagad nyanyi awit saking pakulinan utawi hobby nalika taksih alitipun.[3] Nalika semanten panjenenganipun asring nyanyi lagu-lagu tradisional ing adicara kulawarginipun.[3] Taun 1995, Siti ndhèrèk ajang adu bakat rumaja, Jawara Bintang ing Radio Televisyen Malaysia (RTM), ingkang nalika semanten dipunpanggihaken kaliyan aktor India, Kamal Hassan, ingkang dados tutor vokalipun Siti.[3] Siti kasil dados jawara kapisan, lan ing wekdal salajengipun dipunkontrak Suria Records lan ngasilaken album rilisan, Siti Nurhaliza (1996).[3]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)Siti Nurhaliza: Bisnis Bermula Dari Diri Sendiri(dipunundhuh tanggal 07 April 2012)
  2. ^ (ms)Profil dan Biodata Siti Nurhaliza(dipunundhuh tanggal 07 April 2012)
  3. ^ a b c d (id)Siti Nurhaliza(dipunundhuh tanggal 07 April 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Siti_Nurhaliza&oldid=833525"