Brasilia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kathedral Niemeyer
Brasília

Brasília iku ibukutha Brasil lan dumunung ing pusat negara kasebut ing sawijining distrik federal sing diciptakaké saka negara bagéyan Goiás.

Populasi lan komunikasi[sunting | sunting sumber]

Kutha ini wiwitané direncanakaké kanggo nampung 500.000 pedunung, nanging banjur tuwuh dadi 2 yuta (2.282.049 perkiraan 2004), klebu kutha satelit lan Distik Federal saiki iki. Brasília Tengah, dikenal minangka Plano Piloto, nduwèni populasi watara 200.000. Akèh-akèhé pedunung manggon ing kutha satelit. Ing Brasilia ana Bandhar Udhara Internasional Presidhèn Juscelino Kubitschek kanggo laulintas udhara.


Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Brasilia&oldid=840347"