Tim nasional bal-balan Swédia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Swèdhen
Lambang asosiasi
Julukan Blågult
Asosiasi Asosiasi Sepak bola Swèdhen
(Svenska Fotbollförbundet)
Pelatih Lars Lagerbäck, 2000-
Penampilan paling akèh Thomas Ravelli (143)
Pencetak gol paling akèh Sven Rydell (49)
Kostum kandang
Kostum tandang
Pertandingan internasional pertama
Swèdhen 11 - 3 Nurwègen
(Gothenburg, Swèdhen; 12 Juli 1908)
Kemenangan terbesar
Swèdhen 12 - 0 Latvia
(Stockholm, Swèdhen; 29 Mèi 1927)
Kekalahan terbesar
Inggris Amatir 12 - 1 Swèdhen
(London, Inggris; 20 Oktober 1908)
Piala Dunia
Penampilan 11 (Pertama kali pada 1934)
Asil paling apik Peringkat ke-2, 1958
Piala Éropah
Penampilan 3 (Pertama kali pada 1992)
Asil paling apik Semifinal, 1992

Tim nasional sépak bola Swedia iku tim kang makili Swedia sajeroning kajuwaraan bal-balan internasional.

Rekor Piala Donya[besut | besut sumber]

  • 1930 - Ora mèlu
  • 1934 - Perempat final
  • 1938 - Peringkat angka 4
  • 1950 - Peringkat angka 3
  • 1954 - Ora lolos
  • 1958 - Peringkat angka 2
  • 1962 - Ora lolos
  • 1966 - Ora lolos
  • 1970 - Babak angka 1
  • 1974 - Babak angka 2
  • 1978 - Babak angka 1
  • 1982 - Ora lolos
  • 1986 - Ora lolos
  • 1990 - Babak angka 1
  • 1994 - Peringkat angka 3
  • 1998 - Ora lolos
  • 2002 - Babak angka 2
  • 2006 - Babak angka 2

Rekor Piala Éropah[besut | besut sumber]

Pemain kondhang[besut | besut sumber]

   

Pelatih[besut | besut sumber]

Skuad Piala Donya 2006[besut | besut sumber]

Pelatih: Lars Lagerbäck

No. Pos. Jeneng Tanggal lair/Umur Panampilan Klub
1 GK Andreas Isaksson 3 Oktober 1981 Prancis Stade Rennais
2 DF Mikael Nilsson 24 Juni 1978 Yunani Panathinaikos
3 DF Olof Mellberg 3 September 1977 Inggris Aston Villa
4 DF Teddy Lucic 15 April 1973 Swèdhen BK Häcken
5 DF Erik Edman 11 November 1978 Prancis Stade Rennais
6 MF Tobias Linderoth 21 April 1979 Dhènemarken FC Copenhagen
7 MF Niclas Alexandersson 29 Dhésèmber 1971 Swèdhen IFK Göteborg
8 MF Anders Svensson 17 Juli 1976 Swèdhen Elfsborg
9 MF Fredrik Ljungberg 16 April 1977 Inggris Arsenal
10 FW Zlatan Ibrahimovic 3 Oktober 1981 Itali Juventus F.C.
11 FW Henrik Larsson 20 September 1971 Sepanyol FC Barcelona
12 GK John Alvbåge 10 Agustus 1982 Dhènemarken Viborg FF
13 DF Petter Hansson 14 Dhésèmber 1976 Nèderlan SC Heerenveen
14 DF Fredrik Stenman 2 Juni 1983 Jerman Bayer Leverkusen
15 DF Karl Svensson 21 Maret 1984 Sekotlan Rangers FC
16 MF Kim Kallstrom 24 Agustus 1982 Prancis Lyon
17 FW Johan Elmander 27 Mèi 1981 Dhènemarken Brondby IF
18 FW Mattias Jonson 16 Januari 1974 Swèdhen Djurgårdens IF
19 MF Daniel Andersson 28 Agustus 1977 Swèdhen Malmö FF
20 FW Marcus Allbäck 5 Juli 1973 Dhènemarken FC Copenhagen
21 MF Christian Wilhelmsson 8 Dhésèmber 1979 Bèlgi Anderlecht
22 FW Markus Rosenberg 27 September 1982 Nèderlan Ajax Amsterdam
23 GK Rami Shaaban 30 Juni 1975 Nurwègen Fredrikstad F.K.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Tim Éropah

Cithakan:Nagara peserta Piala Donya 2006