Tim nasional bal-balan Swédia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Swèdhen
Julukan Blågult
Asosiasi Asosiasi Sepak bola Swèdhen
(Svenska Fotbollförbundet)
Pelatih Lars Lagerbäck, 2000-
Penampilan
terbanyak
Thomas Ravelli (143)
Pencetak gol
terbanyak
Sven Rydell (49)

Cithakan:Football kit/test

Cithakan:Football kit/test

Pertandingan internasional pisanan
Swèdhen 11 - 3 Nurwègen
(Gothenburg, Swèdhen; 12 Juli 1908)
Kamenangan paling gedhé
Swèdhen 12 - 0 Latvia
(Stockholm, Swèdhen; 29 Mèi 1927)
Kekalahan paling gedhé
Inggris Amatir 12 - 1 Swèdhen
(London, Inggris; 20 Oktober 1908)
Piala Donya
Panampilan 11 (Pisanan ing 1934)
Kasil paling apik Peringkat ke-2, 1958
Piala Éropah
Penampilan 3 (Pisanan ing 1992)
Hasil terbaik Semifinal, 1992

Tim nasional sépak bola Swedia iku tim sing makili Swedia sajeroning kajuwaraan bal-balan internasional.

Rekor Piala Donya[besut | besut sumber]

  • 1930 - Ora mèlu
  • 1934 - Perempat final
  • 1938 - Peringkat angka 4
  • 1950 - Peringkat angka 3
  • 1954 - Ora lolos
  • 1958 - Peringkat angka 2
  • 1962 - Ora lolos
  • 1966 - Ora lolos
  • 1970 - Babak angka 1
  • 1974 - Babak angka 2
  • 1978 - Babak angka 1
  • 1982 - Ora lolos
  • 1986 - Ora lolos
  • 1990 - Babak angka 1
  • 1994 - Peringkat angka 3
  • 1998 - Ora lolos
  • 2002 - Babak angka 2
  • 2006 - Babak angka 2

Rekor Piala Éropah[besut | besut sumber]

Pemain kondhang[besut | besut sumber]

   

Pelatih[besut | besut sumber]

Skuad Piala Donya 2006[besut | besut sumber]

Pelatih: Lars Lagerbäck

No. Pos. Jeneng Tanggal lair/Umur Panampilan Klub
1 GK Andreas Isaksson 3 Oktober 1981 Prancis Stade Rennais
2 DF Mikael Nilsson 24 Juni 1978 Yunani Panathinaikos
3 DF Olof Mellberg 3 September 1977 Inggris Aston Villa
4 DF Teddy Lucic 15 April 1973 Swèdhen BK Häcken
5 DF Erik Edman 11 November 1978 Prancis Stade Rennais
6 MF Tobias Linderoth 21 April 1979 Dhènemarken FC Copenhagen
7 MF Niclas Alexandersson 29 Dhésèmber 1971 Swèdhen IFK Göteborg
8 MF Anders Svensson 17 Juli 1976 Swèdhen Elfsborg
9 MF Fredrik Ljungberg 16 April 1977 Inggris Arsenal
10 FW Zlatan Ibrahimovic 3 Oktober 1981 Itali Juventus F.C.
11 FW Henrik Larsson 20 September 1971 Sepanyol FC Barcelona
12 GK John Alvbåge 10 Agustus 1982 Dhènemarken Viborg FF
13 DF Petter Hansson 14 Dhésèmber 1976 Nèderlan SC Heerenveen
14 DF Fredrik Stenman 2 Juni 1983 Jerman Bayer Leverkusen
15 DF Karl Svensson 21 Maret 1984 Sekotlan Rangers FC
16 MF Kim Kallstrom 24 Agustus 1982 Prancis Lyon
17 FW Johan Elmander 27 Mèi 1981 Dhènemarken Brondby IF
18 FW Mattias Jonson 16 Januari 1974 Swèdhen Djurgårdens IF
19 MF Daniel Andersson 28 Agustus 1977 Swèdhen Malmö FF
20 FW Marcus Allbäck 5 Juli 1973 Dhènemarken FC Copenhagen
21 MF Christian Wilhelmsson 8 Dhésèmber 1979 Bèlgi Anderlecht
22 FW Markus Rosenberg 27 September 1982 Nèderlan Ajax Amsterdam
23 GK Rami Shaaban 30 Juni 1975 Nurwègen Fredrikstad F.K.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Tim Éropah

Cithakan:Nagara peserta Piala Donya 2006