Kepyak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kepyak iku piranti gamelan Jawa kang dienggo dhalang ing pagelaran wayang. Piranti iki digawé saka tosan, wilahe racaké ana 3, rata-rata dawane kira-kira 15 Cm lan lebar 10 Cm. Kepyak iku digantung ing sisih njaba kothak lan ditabuh déning dhalang nganggo chempala kang dijepit ing driji sikil dhalang.

Fungsi[besut | besut sumber]

Fungsi utama piranti iki kanggo ngeto'ake swara-swara khas uga kadhang kanggo tandha-tandha tinentu kanggo nayaga.

Tabuhan kepyak racaké karan kepyakan.