Bonang panembung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bonang Panembung inggih punika ricikan ingkang pencon ingkang dipunsèlèhaken wonten ing nginggilipun rancakan kanthi susunan kalih dhèrèt, inggih punika dhèrèt nginggil utawi brunjung lan dhèrè ngandhap utawi dempok. Bonang Panembung wonten kalih rancak. Rancak kaping pisan inggih punika kanggé laras slendra ingkang wonten 10 pencon lan laras pélog ingkang wonten 14 pencon. Nadanipun bonang panembung punika paling andhap lan wujudipun paling ageng saking bonang sanèsipun.[1]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Karawitan", kaca 71. Ensiklopedi Kraton Yogyakarta, 2009