Gerong

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Gerong utawa gerongan iku padhuan swara (lanang) ing pagelaran gamelan. Swara-swara saka gerong iki beda karo saka sindhen, gerongan iki umume wis nduwé pakem-pakem dhewe dadi ora bebas diobah-obah (improvisasi).

Sing ngeto'ake swara-swara gerongan iki jenenge penggerong.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gerong&oldid=1055041"