Demung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Saron-saka Commons

Saron demung utawa asring karan demung iku piranti gamelan Jawa kang ditabuh lan mlebu kelompok piranti saron.

Wujud[besut | besut sumber]

Iki jinis saron gedhé dhéwé ukuranè, kang paling cilik peking kang tengah-tengah saron barung tembè demung. Ana 2 jinis saron demung ya iku pelog demung lan slendro demung. 2 jinis piranti panerus iki duwé laras béda-béda.

Wilah[besut | besut sumber]

Wilah saron demung iki gedhé dhéwé ing kelompok saron ukurane kira-kira 35,5 Cm dawa lan ambanè 9 Cm.

Swara[besut | besut sumber]

Saron demung nduwé swara paling cendhèk ing kelompok saron.