Kendhang ketipung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kendhang ketipung utawa biasa disebut ketipung iku kendhang sing cilik dhéwé lan nduwé nada swara paling dhuwur dibanding kendhang liyane.

Kendhang iki biasane ditabuh bareng karo kendhang ageng.

Swara[besut | besut sumber]

Swara ketipung iki pada karo swara kendhang umume lan masing-masing jinis swara iku metu saka teknik/cara nabuh sing beda-beda.

Uga pirsani[besut | besut sumber]