Kethuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kethuk

Kethuk iku salah siji perangkat gamelan Jawa kang ditabuh. Bedha karo gong kang digantung, kenong iku diso'ake ing enggon kang fungsine kaya ayunan, dadi cara ngeso'ake mirib karo kenong, bonang lan kempyang.

Wujud[besut | besut sumber]

Kethuk iki wujudé meh padha karo kempyang

Swara[besut | besut sumber]