Kethuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kethuk

Kethuk iku salah siji perangkat gamelan Jawa sing ditabuh. Bedha karo gong sing digantung, kenong iku diso'ake ing enggon sing fungsine kaya ayunan, dadi cara ngeso'ake mirib karo kenong, bonang lan kempyang.

Wujud[besut | besut sumber]

Kethuk iki wujudé meh padha karo kempyang

Swara[besut | besut sumber]