Alok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Alok iku swara-swara cendhak kang lumrahé saka huruf-huruf vokal kang disisipake ing pérangan-pérangan tinentu.Swara alok iki fungsine meh padha karo senggakan lan umum dito'ake bareng karo keplok. Sing mbeda'ake alok karo senggakan iku mung gaya swarane, yèn alok bisa digolongake ing jinis swara tangisan, yèn senggakan iku sejatine padha karo variasi melodi.

Pada karo gerongan lan senggakan, kang ngeto'ake swara-swara alok yaiku panggerong.