Keplok, gamelan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Keplok iku variasi swara tambahan ing pagelaran gamelan. Swara keplok iki biasane dito'ake bareng karo swara senggakan, sing nggawe uga panggerong yèn lagi ora nembang.

Swara lan irama[besut | besut sumber]

Ora kabèh gaya keplokan isa dienggo, dadi wis ana aturane sing pakem. Biasane keplokan ing gamelan mirip karo gaya imbal ing tabuhan saron, ana wektu sela utawa selang-seling.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Keplok,_gamelan&oldid=1074373"