Keplok, gamelan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Keplok iku salah siji variasi swara tambahan ing pagelaran gamelan. Swara keplok iki biasane dito'ake bareng karo swara senggakan, sing nggawe uga panggerong yen lagi ora nembang.

Swara lan irama[sunting | Owah sumber]

Ora kabeh gaya keplokan isa dienggo, dadi wis ana aturane sing pakem. Biasane keplokan ing gamelan mirip karo gaya imbal ing tabuhan saron, ana wektu sela utawa selang-seling.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Keplok,_gamelan&oldid=808544"