Menyang kontèn

Kempyang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
     
Kempyang

Kempyang iku pérangan gamelan Jawa sing ditabuh. Kempyang iku disèlèhaké ana ing rancakan kang wis dipasangi pluntur minangka anjang-anjang, kaya déné kenong, bonang lan kethuk.

Wujud[besut | besut sumber]

Kempyang iki wujudé bunder ing tengahé nganggo pencon meh padha karo kethuk, mung waé béda titi laras.

Swara[besut | besut sumber]