Pencon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

- Pêñcon (Ind: pencon) yaiku sarupaning pêntholan/plênthukan kang ana ning têngah gamêlan kaya ta bonang, kêthuk, kêmpyang, kênong, kêmpul, lan gong. Pêñcon iki sing lumrahe kathuthuk dêning thuthuk tabuh supaya gamêlan iku bisa mêtokake swara.