Saron barung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Saron

Saron barung iku salah siji perangkat gamelan Jawa sing ditabuh lan mlebu kelompok piranti saron.

Wujud[besut | besut sumber]

Iki jinis saron tengah-tengah yaiku antara peking lan demung. Ana 2 jinis saron panerus yaiku pelog barung lan slendro barung. 2 jinis piranti panerus iki nduwé laras béda-béda.

Wilah[besut | besut sumber]

Wilah saron barung iki luwih gedhé katandhing saron panerus ning luwih cilik katandhing saron demung. Wilah sing luwih dhuwur swarane, ukurane luwih cilik. Wilah saron panerus uga ana 7.

Swara[besut | besut sumber]

Saron barung nduwé swara luwih dhuwur se oktaf katandhing saron demung.