Saron barung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Saron

Saron barung iku salah siji perangkat gamelan Jawa sing ditabuh lan mlebu kelompok piranti saron.

Wujud[besut | besut sumber]

Iki jinis saron tengah-tengah ya iku antara peking lan demung. Ana 2 jinis saron panerus ya iku pelog barung lan slendro barung. 2 jinis piranti panerus iki nduwé laras béda-béda.

Wilah[besut | besut sumber]

Wilah saron barung iki luwih gedhé katandhing saron panerus ning luwih cilik katandhing saron demung. Wilah sing luwih dhuwur swarane, ukurane luwih cilik. Wilah saron panerus uga ana 7.

Swara[besut | besut sumber]

Saron barung nduwé swara luwih dhuwur se oktaf katandhing saron demung.