Kendhang gendhing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kendhang gendhing utawa kendhang ageng iku kendhang sing gedhé dhéwé ukurane (kadhang karan kendhang gedhé) ning tetep luwih cilik katandhing bedhug. Kendhang gendhing iki nduwé nada swara sing cendhak dhéwé katandhing jinis kendhang liyané.

Ing kendhang satunggal, kendhang ageng iki ditabuh dhéwé'an, yèn ing kendhang kalih ditabuh bareng karo kendhang ketipung lan nganggo tempo rikat.

Swara[besut | besut sumber]

Swara kendhang ageng pada karo swara kendhang racaké ya iku: dlong, dhah, thung, ket, tong lan tak. Masing-masing jinis swara iku metu saka teknik/cara nabuh sing béda-béda.

Uga delengen[besut | besut sumber]