Kendhang batangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kendhang batangan utawa kendhang ciblon iku kendhang sing nduwé ukuran sedeng, luwih cilik sithik katandhing kendang ageng lan kendhang sabet. Swara kendhang iki luwih dhuwur katandhing kendhang ageng. Kendhang iki uga umum karan ciblon.

Ciblon racaké ditabuh kanggo ngiringi jogèd.

Swara[besut | besut sumber]

Swara kendhang batangan pada karo swara kendhang racaké lan masing-masing jinis swara iku metu saka teknik/cara nabuh sing béda-béda.

Uga delengen[besut | besut sumber]