Kendhang batangan

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search

Kendhang batangan utawa kendhang ciblon iku kendhang sing nduwé ukuran sedeng, luwih cilik sithik katandhing kendang ageng lan kendhang sabet. Swara kendhang iki luwih dhuwur katandhing kendhang ageng. Kendhang iki uga umum karan ciblon.

Ciblon racaké ditabuh kanggo ngiringi jogèd.

Swara[edit | edit source]

Swara kendhang batangan pada karo swara kendhang racaké lan masing-masing jinis swara iku metu saka teknik/cara nabuh sing béda-béda.

Uga delengen[edit | edit source]