Tambur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tambur ya iku piranti musik perkusi kang diunèkaké kanthi cara ditabuh lan diobahaké.[1] Tambur ngasilaké swara kumrincing kang bisa dicampur karo swara tabuhan saka pérangan mémbrané.[1] Tambur digawé saka kayu kang diwangun bunder, lan mémbran kang digawé saka kulit sapi utawa plastik.[1] Tambur iku asalé saka Éropah, nanging mèh padha karo piranti musik kang tinemu ing Cina lan Asia Tengah (Diere), India (Daph), Peru (Chil chil) lan Greenland (Aelyau).[2] Tambur tradhisional wiwitané diunèkaké déning golongan musik kang asalé saka Turki, kang aran janissaries.[1] Mozart kang sapisanan nggunakaké tambur dadi salah siji piranti musik sajeroning musiké nalika taun 1782.[1] Déné cara ngunèkaké ana tèknik kang warna-warna, kaya ta tèknik tap, tèknik loop, lan tèknik shake.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Dallas Symphony Assoc. (201). "Tambourine, Instrument". Dallas Symphony Assoc. Dijupuk 26-07-2011.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. Chalo Eduardo; Frank Kumor. Drum Circle: A Guide to World Percussion. Alfred Music. k. 26. ISBN 978-1-4574-1735-1. 
  3. Aley, Rere (2011). Cara Mudah Memainkan Beragam Piranti Musik. Yogyakarta: FlashBooks. ISBN 978-602-978-814-3.