Parembugan:Tambur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Basa Jawané Tamborin[besut sumber]

Menapa bèntènipun tamborin kaliyan tambur menika? Meursault2004ngobrol 16 November 2015 08.41 (UTC)

Mbak @Fitri Ani, tamborin kuwi cara Jawané tambur. Iki tak pethik saka rong bausastra (kamus):
  1. tambur: 1 (European) drum, 2 drumbeat for reveille and tattoo, 3 one of the Chinese playing-cards (kertu cilik), 4 small bullets, buckshot. (Robson 2002)
  2. tambur: (W) kn. 1 bngs. trêbang urunge cêndhak wlulange kiwa têngên sarta nganggo èthèr-èthèr, 2 rapèl nabuh tambur. (Poerwadarminta 1939)
Kaca tamborin iki bisa dipindhah nyang tambur sing luwih trep kanggo basa Jawa. Matur suwun. Cahyo Ramadhani pirembagan 16 November 2015 11.06 (UTC)
Mbak @Fitri Ani, aja lali irah-irahan artikel sing ditumpuk nyang Wikipedia:Wiki_Mrebawani/Panumpukaning Undhakan_1 dipadhakaké karo irah-irahan artikel sing wis diganti iki. Cahyo Ramadhani pirembagan 19 November 2015 04.33 (UTC)

Cathetan Wiki Mrebawani[besut sumber]

Matur suwun Mbak @Fitri Ani sampun ngempalaken artikel Tambur kanggé Wiki Mrebawani undhakan 1. Ana ngisor iki cathetan saka panitya bab tata tulis sajroninging Wiki Mrebawani.

Éjaan[besut sumber]

  1. gemrincing cara Jawané kumrincing
  2. méh bakuné mèh
  3. pada sing tegesé sami bakuné padha (nganggo h), pada (tanpa h) tegesé bait
  4. Indhia bakuné India (tanpa h)
  5. Pèru bakuné Péru Peru
  6. Dène bakuné Déné

Sumber[besut sumber]

  1. Ukara kapindho durung ana rujukané.
  2. Rujukan kapindho, Eduardo, C; Kumor, F (2001), Alfred Music Publishi, ISBN 9780739023082, kuwi pranala asliné iki. Supaya tinata manut paugeran wiki, pranala asliné kuwi bisa disalin wutuh nyang kaca Wikipedia citation tool for Google Books kanggo diprosès dadi tèks wiki. Tèks wikiné sing wis muncul (sangisoré tulisan 3: Below is the complete reference tag.) disalin nyang kaca Tambur.

Wikifikasi[besut sumber]

  1. Asia Tengah, aja mung Asia

Interwiki[besut sumber]

  1. Bisa digayutaké nyang artikel id:Tamborin ing Wiki ID utawa nyang artikel en:Tambourine ing Wiki EN.

Jroning Wikipédia, bab éjaan, sumber, wikifikasi, lan interwiki pancèn kudu tansah dititèni nalika nulis.

Cahyo Ramadhani pirembagan 19 November 2015 04.29 (UTC)