Kemanak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Instrumèn awujud kaya ta gedhang, dianggep kaya instrumèn kuna. Kemanak ditabuh ing sajroning ansambel kanggo ngiringi jogèd Bedhaya, Srimpi, lan Santiswaran.