Saron

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Saron - saka Commons

Saron iku salah siji perangkat gamelan Jawa sing ditabuh. Saron iku diso'ake langsung ing wilah kayu ing loro sisih ngisore. Saron bentuké kaya lèmpèngan emas kang disusun ing kayu.[1] Saben lèmpèngan duwé titilaras kang béda.[1]

Ana 3 jinis saron ya iku:

Wujud[besut | besut sumber]

Wujud wilah saron iki meh padha karo wilah gambang, bedane yèn wilah saron digawé saka logam (racaké sing apik perunggu), yèn wilah gambang digawé saka kayu. Tabuh saron digawé saka kayu sing rada empuk, wujudé kaya palu. Wilah saron ana 7, masing-masing dawane sekitar 20 cm.

Swara

Cathetan suku[besut | besut sumber]

<references>

  1. ^ a b joglosemar.co.id(dipunundhuh tanggal 30 Mèi 2011)