Saron

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Saron - saka Commons

Saron iku salahsiji perangkat gamelan Jawa sing ditabuh. Saron iku diso'ake langsung ing wilah kayu ing loro sisi ngisore. Saron bentuké kaya lèmpèngan emas kang disusun ing kayu.[1] Saben lèmpèngan nduwèni titilaras kang béda.[1]

Ana 3 jinis saron ya iku:

Wujud[sunting | besut sumber]

Wujud wilah saron iki meh padha karo wilah gambang, bedane nek wilah saron digawé saka logam (umume sing apik perunggu), nek wilah gambang digawé saka kayu. Tabuh saron digawé saka kayu sing rada empuk, wujude kaya palu. Wilah saron ana 7, masing-masing dawane sekitar 20 cm.

Swara

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

<references>

  1. ^ a b (en)joglosemar.co.id(dipunundhuh tanggal 30 Mei 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Saron&oldid=965642"