Celempung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Celempung - Saka Commons

Celempung iku piranti gamelan sing dipetik, cacah senare ana 11 lan 13 pasang. Piranti gamelan iki, bareng karo siter dadi piranti utama ing gamelan siteran.

Ing pagelaran gamelan, piranti iki termasuk kelompok panerusan lan nduwé tempo sing pada garo gambang ya iku tempo cepet.

Ukuran[besut | besut sumber]

Ukuran celempung dawane kira-kira 90 Cm, nduwé 4 penyangga. Dadi dibanding siter, celempung iku kira-kira ping telu luwih dawa.

Laras[besut | besut sumber]

Celempung disetel pasangan ing laras pelog lan slendro. Nada celempung iku seoktaf ing ngisore siter.

Uga pirsani[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Celempung&oldid=1025801"