Senggakan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Senggakan iku swara-swara cendhak sing racaké ora nduwé makna (basa Inggris:nonsense syllables). Swara-swara iki disisipake ing tengah-tengah rangkeyan swara melodi ing pagelaran gamelan. Swara-swara senggakan lan swara keplok racaké metu bareng.

Conto swara senggakan sing wis umum ya iku saka jogèd kecak saka Bali.

Pada karo gerongan, sing ngeto'ake swara-swara senggakan ya iku panggerong.