Chempala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Chempala iku salah siji tabuh ing pagelaran gamelan sing digawé saka kayu.

Jinis lan ukuran[besut | besut sumber]

Ana chempala sing kanggo nabuh kothak uga ana sing kanggo nabuh kepyak. Sing gedhé ukurane sakiwa-tengené 20 Cm, diametere 5 Cm, sing luwih cilik ukurane separone.

Fungsi[besut | besut sumber]

Chempala ditabuh ing sisih kothak kanggo isyarat tinentu kanggo nayaga. Yèn dhalang lagi sibuk nyekel wayang, chempala sing dienggo sing ukurane luwih cilik lan dijepit ing sikile.