Wilah (gamelan)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Wilah, gamelan)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wilah iku péranganing piranti gamelan kang ditabuh lan ngetokaké swara, racaké digawé saka wesi ning uga ana kang saka kayu. Wilah gamelan iku disokaké ing grobogan, ana kang diayun, digantung uga ana kang langsung disokaké nganggo pin.

Wujud[besut | besut sumber]

Masing-masing piranti gamelan nduwé wujud wilah béda-béda uga béda ukurane. Sing ukurane gedhé lan kandhel umum nduwé nada swara cendhèk, sewalike kang ukurane cilik nduwé nada dhuwur.

Laras[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]


 
Piranti gamelan
Piranti Gamelan

Gong | Kempyang | Kethuk | Kempul | Kenong | Saron | Demung | Slenthem | Slentho | Bonang | Gendér | Gambang | Angklung | Kecapi | Siter | Celempung | Suling | Rebab | Kendhang | Bedhug | Kecer | Kepyak | Kemanak