Balungan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Balungan (asal tembung saka balung) iku rangkeyan melodi ing gamelan. Dadi ing jinis musik gamelan iki inti melodine ana ing rangkeyan swara balungan iki.

Piranti balungan[sunting | besut sumber]

Piranti gamelan kanggo balungan ya iku:

Jinis balungan[sunting | besut sumber]

  • Balungan mlaku utawa balungan mlampah
  • Balungan nibani
  • Balungan nggantung
  • Balungan pin mundur
  • Balungan ngadal
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Balungan&oldid=1000071"