Balungan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Balungan (asal tembung saka balung) iku rangkeyan melodi ing gamelan. Dadi ing jinis musik gamelan iki inti melodine ana ing rangkeyan swara balungan iki.

Piranti balungan[besut | besut sumber]

Piranti gamelan kanggo balungan ya iku:

Jinis balungan[besut | besut sumber]

  • Balungan mlaku utawa balungan mlampah
  • Balungan nibani
  • Balungan nggantung
  • Balungan pin mundur
  • Balungan ngadal
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Balungan&oldid=1000071"