Kamentrian Hukum lan Hak Asasi Manungsa Republik Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lambang Kamentrian Hukum lan Hak Asasi Manungsa RI

Kamentrian Hukum lan Hak Asasi Manungsa, dicekak Kemkumham, sadurungé aran "Departemen Kehakiman" (1945-1999), "Departemen Hukum lan Perundang-undangan" (1999-2001), lan "Departemen Kehakiman lan Hak Asasi Manungsa" (2001-2004),iku departemen ing Pamaréntah Indonésia kang mbidangi urusan hukum lan hak asasi manungsa. Kemkumham dibawahi Mantri Hukum lan Hak Asasi Manungsa (Menkumham) kang wiwit tanggal 9 Mèi 2007 diwengku déning Mohammad Andi Mattalatta, S.H., M.H., lan wiwit 22 Oktober 2009 diwengku déning: Patrialis Akbar.

Fungsi[besut | besut sumber]

Kamentrian iki duwé fungsi:

  • Pelaksanaan urusan pamaréntahan ing babagan hukum lan hak asasi manungsa
  • Pembinaan lan koordinasi pelaksanaan tugas sarta pelayanan administrasi kamentrian
  • Pelaksanaan panelitèn lan pangembangan terapan, pendhidhikan lan pelatihan tinamtu sarta panyusunan peraturan perundang-undangan kang dadi kawenangané miturut ketentuan peraturan perundang-undangan kang lumaku kanggo njurung kawicaksanan ing babagan hukum dan hak asasi manungsa
  • Pelaksanaan pengawasan fungsional

Struktur organisasi[besut | besut sumber]

  1. Sekretariat Jenderal
  2. Inspektorat Jenderal
  3. Direktorat Jenderal Imigrasi
  4. Direktorat Jenderal Pemasyarakatan
  5. Direktorat Jenderal Peraturan Perundang-undangan
  6. Direktorat Jenderal Hak Kekayaan Intelektual
  7. Direktorat Jenderal Perlindungan Hak Asasi Manungsa
  8. Direktorat Jenderal Administrasi Hukum Umum
  9. Badan Penelitian lan Pengembangan Hak Asasi Manungsa
  10. Badan Pembinaan Hukum Nasional

Kantor Wewengkon[besut | besut sumber]

Kantor Wewengkon (Kanwil) Kemkumham RI minangka instansi vertikal Kemkumham RI sig dumunung ing saben provinsi, kang ana ing ngisor lan bertanggung jawab marang Mantri Hukum lan Hak Asasi Manungsa RI. Kanwil dumadi saka sawatara divisi sarta Unit Pelaksana Teknis (UPT), kalebu Kantor Imigrasi, Lembaga Pemasyarakatan (Lapas), Lembaga Pemasyarakatan Terbuka, Lembaga Pemasyarakatan Narkotika, Rumah Tahanan Nagara (Rutan), Cabang Rumah Tahanan Nagara, Rumah Penyimpanan Benda Sitaan Nagara (Rupbasan), Balai Pemasyarakatan (Bapas), Balai Harta Peninggalan (BHP), sarta Rumah Detensi Imigrasi (Rudenim).

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]