Kamentrian Kauangan Republik Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lambang Kamentrian Keuangan Républik Indonésia

Kamentrian Kauangan, dicekak Kemkeu, iku kamentrian ing Pamaréntah Indonésia kang mbidhangi urusan keuangan. Kemkeu dibawahi Mantri Kauangan (Menkeu) kang wiwit tanggal 7 Dhésèmber 2005 diwengku déning Sri Mulyani Indrawati.

Struktur organisasi[besut | besut sumber]

Kamentrian Kauangan dumadi saka:

  • Staf Ahli
  • Sekretariat Jenderal
  • Inspektorat Jenderal
  • Direktorat Jenderal Anggaran
  • Direktorat Jenderal Pajak
  • Direktorat Jenderal Bea lan Cukai
  • Direktorat Jenderal Perbendaharaan
  • Direktorat Jenderal Kekayaan Nagara
  • Direktorat Jenderal Perimbangan Keuangan
  • Direktorat Jenderal Pengelolaan Utang
  • Badan Pengawas Pasar Modal dan Lembaga Keuangan (Bapepam-LK)
  • Badan Kebijakan Fiskal
  • Badan Pendidikan lan Pelatihan Keuangan
  • Pusat Sistem Informasi lan Teknologi Keuangan
  • Pusat Pembinaan Akuntan lan Jasa Penilai
  • Pusat Harmonisasi lan Analisis Kawicaksanan
  • Pusat Investasi Pamaréntah
  • Kerukunan Pensiunan Departemen Keuangan

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]