Kamentrian Sekretariat Negara Republik Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kamentrian Sekretariat Nagara Républik Indonésia (Setneg RI) iku lembaga pamaréntah sing dumunung ana ing sangisoré lan tanggung jawab langsung marang Presidhèn lan nduwèni tugas mènèhi dhukungan staf lan pelayanan administrasi marang Presidhèn minangka Kepala Nagara jroning ngayahi tugas kakuwasan pamaréntahan nagara.

Kamentrian Sekretariat Nagara dipimpin déning Mentri Sekretaris Nagara (Mensesneg) sing wiwit Mei 2007 diwengku déning Hatta Rajasa lan wiwit tanggal 22 Oktober 2009, jroning Kabinèt Indonésia Bersatu II diwengku déning Sudi Silalahi.

Organisasi[besut | besut sumber]

Sekretariat Nagara dumadi saka:

  1. Rumah Tangga Kapresidhènan
  2. Sekretariat Wakil Presidhèn
  3. Sekretariat Militèr
  4. Sekretariat Mentri Sekretaris Nagara
  5. Deputi Menteri Sekretaris Nagara Bidang Dhukungan Kawicaksanan
  6. Deputi Menteri Sekretaris Nagara Bidang Sumber Daya Manusia
  7. Deputi Menteri Sekretaris Nagara Bidang Hubungan Kalembagaan
  8. Deputi Menteri Sekretaris Nagara Bidang Perundang-Undangan
  9. Deputi Menteri Sekretaris Nagara Bidang Pengawasan
  10. Staf Ahli

Daftar sekretaris nagara[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Departemen Indonésia