Kamentrian Sekretariat Negara Republik Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kamentrian Sekretariat Nagara Républik Indonésia (Setneg RI) iku lembaga pamaréntah sing dumunung ana ing sangisoré lan tanggung jawab langsung marang Présidhèn lan nduwèni tugas mènèhi panyengkuyung staf lan pelayanan administrasi marang Présidhèn minangka Kepala Nagara sajeroning ngayahi tugas kakuwasan pamaréntahan nagara.

Kamentrian Sekretariat Nagara dipimpin déning Mentri Sekretaris Nagara (Mensesneg) sing wiwit Mei 2007 diwengku déning Hatta Rajasa lan wiwit tanggal 22 Oktober 2009, sajeroning Kabinèt Indonésia Bersatu II diwengku déning Sudi Silalahi.

Organisasi[besut | besut sumber]

Sekretariat Nagara dumadi saka:

  1. Rumah Tangga Kapresidhènan
  2. Sekretariat Wakil Présidhèn
  3. Sekretariat Militèr
  4. Sekretariat Mentri Sekretaris Nagara
  5. Deputi Menteri Sekretaris Nagara Babagan Dhukungan Kawicaksanan
  6. Deputi Menteri Sekretaris Nagara Babagan Sumber Daya Manusia
  7. Deputi Menteri Sekretaris Nagara Babagan Hubungan Kalembagaan
  8. Deputi Menteri Sekretaris Nagara Babagan Perundang-Undangan
  9. Deputi Menteri Sekretaris Nagara Babagan Pengawasan
  10. Staf Ahli

Daftar sekretaris nagara[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Departemen Indonésia