Mentri Sekretaris Negara Republik Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Mantri Sekretaris Nagara dicekak Mensesneg iku mantri sing mimpin lembaga pamaréntah sing tugasé mènèhi panyengkuyung tèknis lan administrasi marang Présidhèn lan Wakil Présidhèn.

Ing ngisor iki pratélan sing tau mengku kalungguhan Mantri Sekretaris Nagara.

No Jeneng Kabinet Wiwit Nganti Katrangan
1 Mohammad Ichsan, S.H. dan Abdul Wahab Surjodiningrat Kabinet Kerja III 6 Maret 1962 13 November 1963 Miwiti tugas tanggal 23 Agustus 1962, bernama Mantri/Sekretaris Nagara
2 Mohammad Ichsan, S.H. Kabinet Kerja IV 13 November 1963 27 Agustus 1964  
3 Mohammad Ichsan, S.H. Kabinet Dwikora I 27 Agustus 1964 22 Fèbruari 1966 Ganti jeneng dadi Sekretaris Nagara
4 Mohammad Ichsan, S.H. Kabinet Dwikora II 24 Fèbruari 1966 28 Maret 1966  
5 Mohammad Ichsan, S.H. Kabinet Dwikora III 28 Maret 1966 25 Juli 1966  
6 Tidak diketahui Kabinet Ampera I 25 Juli 1966 17 Oktober 1967  
7 Tidak diketahui Kabinet Ampera II 11 Oktober 1967 6 Juni 1968  
8 Ora ana Kabinet Pembangunan I 6 Juni 1968 28 Maret 1973 Diilangi
9 Ora diweruhi Kabinet Pembangunan II 28 Maret 1973 29 Maret 1978  
10 Letjen. TNI (Purn.) Sudharmono, S.H. Kabinet Pembangunan III 29 Maret 1978 19 Maret 1983 Ganti jeneng dadi Mantri Nagara/Sekretaris Nagara
11 Letjen. TNI (Purn.) Sudharmono, S.H. Kabinet Pembangunan IV 19 Maret 1983 21 Maret 1988  
12 Drs. Moerdiono Kabinet Pembangunan V 21 Maret 1988 17 Maret 1993  
13 Drs. Moerdiono Kabinet Pembangunan VI 17 Maret 1993 16 Maret 1998  
14 Drs. Saadilah Mursjid, M.P.A. Kabinet Pembangunan VII 16 Maret 1998 21 Mèi 1998  
15 Ir. Akbar Tandjung Kabinet Reformasi Pembangunan 23 Mèi 1998 26 Oktober 1999  
16 Dr. Ir. Alirahman, MSc. Kabinet Persatuan Nasional 26 Oktober 1999 9 Agustus 2001 Ganti jeneng dadi Sekretaris Nagara
17 Bambang Kesowo, S.H. Kabinet Gotong Royong 9 Agustus 2001 20 Oktober 2004  
18 Prof. Dr. Yusril Ihza Mahendra Kabinet Indonésia Bersatu 21 Oktober 2004 9 Mèi 2007 Ganti jeneng dadi Mantri Sekretaris Nagara
19 Ir. M. Hatta Rajasa Kabinet Indonésia Bersatu 9 Mèi 2007 saiki  

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]