Akbar Tandjung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Akbar Tanjung
AkTandjung.jpg
Ketua Dewan Perwakilan Rakyat 12
Lungguh
1999 – 2001
Présidhèn Abdurahman Wahid
Kadhisiki Harmoko
Lungguh
2001 – 2004
Présidhèn Megawati Soekarnoputri
Kagantèni Agung Laksono
Menteri Sekretaris Nagara Républik Indonésia 6
Lungguh
21 Mei 1998 – 26 Oktober 1999
Présidhèn Baharuddin Jusuf Habibie
Kadhisiki Saadilah Mursjid
Kagantèni Alirahman
Menteri Nagara Perumahan Rakyat Républik Indonésia 3
Lungguh
17 Maret 1993 – 21 Mei 1998
Présidhèn Soeharto
Kadhisiki Siswono Yudohusodo
Kagantèni Theo L. Sambuaga
Menteri Nagara Pemuda dan Ulah raga Républik Indonésia 5
Lungguh
21 Maret 1988 – 17 Maret 1993
Présidhèn Soeharto
Kadhisiki Abdul Gafur
Kagantèni Hayono Isman
Rerincèn priangga
Lair (1945-08-14) Agustus 14, 1945 (age 71)
Indonésia Sibolga, Sumatra Lor, Indonésia
Agama Islam

Akbar Tanjung (lair ing Sibolga, Sumatra Lor, 14 Agustus 1945; umur 71 taun) ya iku politikus Indonésia lan uga mantan Ketua DPR-RI.[1]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Akbar niti pendidikane ing SR Muhammadiyah, Sorkam (Tapanuli Tengah).[1] Akbar uga sinau ing SD Nasrani, Jalan Seram, Medan (Sumatra lor).[1] Sakwise lulus saka SMP Perguruan Tinggi Cikini (Jakarta), Akbar banjur nerusake menyang SMA Kolese Kanisius (Jakarta).[1] Akbar lulur saka Fakultas Teknik Universitas Indonésia lan Pascasarjana Dhoktoral Universitas Gadjah Mada.[1]

Organisasi[besut | besut sumber]

Taun 1966, Akbar dadi aktivis Kesatuan Aksi Mahasiswa Indonésia Universitas Indonésia (KAMI-UI) lan LASKAR AMPERA Arief Rahman Hakim.[1] Taun 1967-1968, Akbar njabat dadi Ketua Senat Mahasiswa Fakultas Teknik Universitas Indonésia.[1] Taun 1968, Akbar aktif ana ing Dewan Mahasiswa Universitas Indonésia lan Majelis Permusyawaratan Mahasiswa Universitas Indonésia.[1] Taun 1969-1970, Akbar njabat dadi Ketua Umum HMI Cabang Jakarta.[1] Taun 1972, Akbar melu andil kanggo ngedegake Forum Komunikasi Organisasi Mahasiswa Ekstra Universiter (GMNI, GMKI, PMKRI, PMII, lan HMI) Kanthi jeneng Klompok Cipayung.[1] Periode taun 1972-1974, Akbar njabat dadi Pengurus Besar HMI.[1]

Ing taun 1973, Akbar melu ngadegake Komite Nasional Pemuda Indonésia utawa disingkat KNPI.[1] Taun 1978, Akbar melu ngadegake Angkatan Muda Pembaruan Indonésia utawa disingkat AMPI, kang banjur njabat dadi Ketua Dewan Pimpinan Pusat AMPI (1978-1980).[1] Taun 1983-1988, Akbar njabat dadi Wakil Sekretaris Jenderal Dewan Pimpinan Pusat Parté Golkar.[2] Taun 1988-1993, Akbar dadi anggota Dewan Pembina DPP Golkar.[2] Taun 1993-1998, Akbar njabat dadi Sekretaris Dewan Pembina Golkar. Akbar banjur njabat dadi Ketua Umum Parté Golkar ing periode 1998-2004.[2]

Urip pribadi[besut | besut sumber]

Akbar ndarbèni bojo siji sing jenengé Krisnina Maharani lan dhèwèké pinaringan putri papat.

Cathetan suku[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Akbar_Tandjung&oldid=1062308"