Akbar Tandjung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Akbar Tanjung
Akbar Tandjung

Mangsa Kalenggahan
1999 – 2001
Pangageng sadurungé Harmoko
Mangsa Kalenggahan
2001 – 2004
Pengganti Agung Laksono

Mangsa Kalenggahan
21 Mei 1998 – 26 Oktober 1999
Pangageng sadurungé Saadilah Mursjid
Pengganti Alirahman

Mangsa Kalenggahan
17 Maret 1993 – 21 Mei 1998
Pangageng sadurungé Siswono Yudohusodo
Pengganti Theo L. Sambuaga

Mangsa Kalenggahan
21 Maret 1988 – 17 Maret 1993
Pangageng sadurungé Abdul Gafur
Pengganti Hayono Isman

Lair 14 Agustus 1945 (umur 70)
Flag of Indonésia Sibolga, Sumatra Lor, Indonésia
Agama Islam

Akbar Tanjung (dipunlairaken ing Sibolga, Sumatra Lor, 14 Agustus 1945; umur 70 taun) ya iku politikus Indonésia lan uga mantan Ketua DPR-RI.[1]

Pendhidhikan[sunting | besut sumber]

Akbar niti pendidikane ing SR Muhammadiyah, Sorkam (Tapanuli Tengah).[1] Akbar uga sinau ing SD Nasrani, Jalan Seram, Medan (Sumatra lor).[1] Sakwise lulus saka SMP Perguruan Tinggi Cikini (Jakarta), Akbar banjur nerusake menyang SMA Kolese Kanisius (Jakarta).[1] Akbar lulur saka Fakultas Teknik Universitas Indonésia lan Pascasarjana Dhoktoral Universitas Gadjah Mada.[1]

Organisasi[sunting | besut sumber]

Taun 1966, Akbar dadi aktivis Kesatuan Aksi Mahasiswa Indonésia Universitas Indonésia (KAMI-UI) lan LASKAR AMPERA Arief Rahman Hakim.[1] Taun 1967-1968, Akbar njabat dadi Ketua Senat Mahasiswa Fakultas Teknik Universitas Indonésia.[1] Taun 1968, Akbar aktif ana ing Dewan Mahasiswa Universitas Indonésia lan Majelis Permusyawaratan Mahasiswa Universitas Indonésia.[1] Taun 1969-1970, Akbar njabat dadi Ketua Umum HMI Cabang Jakarta.[1] Taun 1972, Akbar melu andil kanggo ngedegake Forum Komunikasi Organisasi Mahasiswa Ekstra Universiter (GMNI, GMKI, PMKRI, PMII, lan HMI) Kanthi jeneng Klompok Cipayung.[1] Periode taun 1972-1974, Akbar njabat dadi Pengurus Besar HMI.[1]

Ing taun 1973, Akbar melu ngadegake Komite Nasional Pemuda Indonésia utawa disingkat KNPI.[1] Taun 1978, Akbar melu ngadegake Angkatan Muda Pembaruan Indonésia utawa disingkat AMPI, kang banjur njabat dadi Ketua Dewan Pimpinan Pusat AMPI (1978-1980).[1] Taun 1983-1988, Akbar njabat dadi Wakil Sekretaris Jenderal Dewan Pimpinan Pusat Parté Golkar.[2] Taun 1988-1993, Akbar dadi anggota Dewan Pembina DPP Golkar.[2] Taun 1993-1998, Akbar njabat dadi Sekretaris Dewan Pembina Golkar. Akbar banjur njabat dadi Ketua Umum Parté Golkar ing periode 1998-2004.[2]

Urip pribadi[sunting | besut sumber]

Akbar ndarbèni bojo siji sing jenengé Krisnina Maharani lan dhèwèké pinaringan putri papat.

Cathetan suku[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Akbar_Tandjung&oldid=1053117"