Harmoko

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Harmoko
Harmoko.jpg
Ketua Majelis Permusyawaratan Rakyat 9
Lungguh
1997 – 1998
Présidhèn Soeharto
Kadhisiki Wahono
Lungguh
1998 – 1999
Présidhèn Baharuddin Jusuf Habibie
Kagantèni Amien Rais
Ketua Dewan Perwakilan Rakyat 11
Lungguh
1997 – 1998
Présidhèn Soeharto
Kadhisiki Wahono
Lungguh
1998 – 1999
Présidhèn Baharuddin Jusuf Habibie
Kagantèni Akbar Tandjung
Menteri Komunikasi dan Informatika Républik Indonésia 22
Lungguh
19 Maret 1983 – 16 Maret 1997
Présidhèn Soeharto
Kadhisiki Ali Murtopo
Kagantèni R. Hartono
Rerincèn priangga
Lair 7 Pébruari 1939 (umur 77)
Flag of the Netherlands Kertosono, Nganjuk, Jawa Timur, Hindia Walanda
Agama Islam

Harmoko (lair ing Désa Patihanrowo, Kertosono, Nganjuk, Jawa Timur, 7 Februari 1939; umur 77 taun) ya iku pulitikus Indonésia kang tau dadi Menteri Penerangan Républik Indonésia ing mangsa Orde Baru, lan Ketuwa MPR ing pamaréntahan BJ Habibie.[1] Dheweke tau dadi ketuwa Persatuan Wartawan Indonésia, lan dadi Menteri Penerangan ing ngisore pamaréntahan Soeharto.[1]

Ing taun 1960-an, sakwise lulus saka SMA, dheweke kerja dadi wartawan lan uga kartunis ing Harian Merdeka lan Majalah Merdeka.[1] Ing taun 1964 dheweke nyambut gawé dadi wartawan ing Harian Angkatan Bersenjata, lan Harian API ing taun 1965.[1] Sakliyane iku, dheweke uga dadi pemimpin redaksi majalah basa Jawa, Merdiko (1965).[1] Sakwise iku ing taun (1966-1968), dheweke dadi pemimpin lan penanggung jawab Harian Mimbar Kita.[1]

Karier Pulitik[besut | besut sumber]

Wektu dadi menteri Penerangan, Harmoko ngedekake gerakan Kelompencapir (Kelompok pendengar, pembaca lan pemirsa) kang digunakake kanggo sarana nyebarake informasi saka pamaréntah.[2] Harmoko bisa kasil mempengaruhi asile pemilihan umum (Pemilu) kanthi cara Safari Ramadhan.[2] Harmoko kang dadi Ketua Umum DPP Parté Golongan Karya, uga dikenal dadi pencetus istilah Temu Kader.[2] Pungkasan, dheweke dadi Ketua DPR/MPR periode 1993-1998 kang bisa ngangkat Soeharto kang dadi presiden ing mangsa jabatane ke-6.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)HARMOKO HOME (Dipuntingali tanggal 19 Juni 2011)
  2. ^ a b c d (id)Home » Humor » Kisah Harmoko Sewaktu Muda (Dipuntingali tanggal 23 Juni 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Harmoko&oldid=1053042"