Harmoko

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Harmoko
Harmoko.jpg
Ketua Majelis Permusyawaratan Rakyat 9
Linggih
1997 – 1998
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéWahono
Linggih
1998 – 1999
PrésidhènBaharuddin Jusuf Habibie
Kang sawiséAmien Rais
Ketua Dewan Perwakilan Rakyat 11
Linggih
1997 – 1998
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéWahono
Linggih
1998 – 1999
PrésidhènBaharuddin Jusuf Habibie
Kang sawiséAkbar Tandjung
Mantri Komunikasi dan Informatika Républik Indonésia 22
Linggih
19 Maret 1983 – 16 Maret 1997
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéAli Murtopo
Kang sawiséR. Hartono
Rerincèn dhiri
Lair (1939-02-07) Fèbruari 7, 1939 (umur 80)
Nèderlan Kertosono, Nganjuk, Jawa Timur, Hindia Nèderlan
AgamaIslam

Harmoko (lair ing Désa Patihanrowo, Kertosono, Nganjuk, Jawa Timur, 7 Fèbruari 1939; umur 80 taun) ya iku pulitikus Indonésia kang tau dadi Mantri Penerangan Républik Indonésia ing mangsa Orde Baru, lan Ketuwa MPR ing pamaréntahan BJ Habibie.[1] Dhèwèké tau dadi ketuwa Persatuan Wartawan Indonésia, lan dadi Mantri Penerangan ing ngisore pamaréntahan Soeharto.[1]

Ing taun 1960-an, sawisé lulus saka SMA, dhèwèké kerja dadi wartawan lan uga kartunis ing Harian Merdeka lan Majalah Merdeka.[1] Ing taun 1964 dhèwèké nyambut gawé dadi wartawan ing Harian Angkatan Bersenjata, lan Harian API ing taun 1965.[1] Saliyané iku, dhèwèké uga dadi pemimpin redaksi majalah basa Jawa, Merdiko (1965).[1] Sawisé iku ing taun (1966-1968), dhèwèké dadi pemimpin lan penanggung jawab Harian Mimbar Kita.[1]

Karier Pulitik[besut | besut sumber]

Wektu dadi mantri Penerangan, Harmoko ngadegaké obahan Kelompencapir (Kelompok pendengar, pembaca lan pemirsa) kang minangka sarana nyebarake informasi saka pamaréntah.[2] Harmoko bisa kasil memprabawai asile pemilihan umum (Pemilu) kanthi cara Safari Ramadhan.[2] Harmoko kang dadi Ketua Umum DPP Parté Golongan Karya, uga dikenal dadi pencetus istilah Temu Kader.[2] Pungkasan, dhèwèké dadi Ketua DPR/MPR periode 1993-1998 kang bisa ngangkat Soeharto kang dadi présidhèn ing mangsa jabatane ke-6.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f HARMOKO HOME (Dipuntingali tanggal 19 Juni 2011)
  2. a b c d Home » Humor » Kisah Harmoko Sewaktu Muda (Dipuntingali tanggal 23 Juni 2011)