Kamentrian Luar Negri Republik Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Kementrian Jaban Rangkah utawa Kamentrian Luar Negeri dicekak Kemlu, iku kamentrian ing Pamaréntah Indonésia kang mbidangi urusan jaban rangkah. Kemlu dibawahi Mantri Luar Negeri (Menlu) kang wiwit tanggal 21 Oktober 2004 diwengku déning Hassan Wirajuda, lan wiwit 22 Oktober 2009 diwengku déning: Marty Natalegawa.

Kemlu minangka salah siji saka telu kamentrian (bebarengan karo Kemdagri lan Kemhan) kang disebutaké kanthi eksplisit sajeroning UUD 1945. Deplu ora bisa diowahi utawa dibubarkna déning présidhèn.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]