Dhuha

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
salat
Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
Allah1.png
Rukun Islam
Syahadat · Shalat · Pasa
Zakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Al-Qur'an · Malaikat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Muhammad SAW
Nabi & Rasul · Sahabat
Ahlul Bait
Kota Suci
Mekkah ·Madinah · Yerusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Hijrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitektur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitektur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Teks & Hukum
Al-Qur'an ·Hadist · Sunnah
Fiqih · Fatwa · Syariat
Mazhab
Sunni
Hanafi ·Hambali
Maliki ·Syafi'i
Syi'ah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Salat Duha yaiku shalat kang ditindakaké nalika wektu srengéngé munggah antarané jam 07.00 ngancik wektu duhur.[1] Salat duha bisa ditindakake 2,4,8, utawi 12 roka'at lan 2 roka'at kanthi siji salam.[2]

Mupangat[sunting | Owah sumber]

Rasulullah nekanke ning khadist qudsi, Allah SWT berfirman, "Wahai para anak Adam, aja pisan-pisan kowe males sembahyang patang rakaat dhuha, merga patang rakaat iku, tak cukupi kebutuhanmu ning sorene." (HR.Hakim lan Thabrani)[3] Salat Duha yaiku sedekah lan tabungan amal cadangan kangge muslim ingkang laksanakaken salat duha lan sekirane ana telu makna filosofi saking salat duha yaiku nginget Allah SWT SWT nalika lagi seneng, wujud sukur maring Allah SWT, tawakal manut ketentuan Allah yen Allah kang ngatur rezeki.[4] salagine manfaate salat duha yaiku nambah kawarasan awak luwih becik, nambah kepinteran, gampangake golet dalan rezeki.[4] Hikmah sing salat duha yaiku ati dadi tenang, pikirane dadi luwih konsentrasi, awak tambah waras, lan urusan-urusan golet rezeki digampangaken, olih rezeki sing ora disangka-sangka.[4]

Tata Cara[sunting | Owah sumber]

  1. Niat salat duha ing sajeroning ati bebarengan Takbirotul Ihrom " Ushali Sunnatadh-dhuhaa rak'ataini lillahi ta'aalaa".[2]
  2. Maca donga Iftitah.[5]
  3. Maca surat Al-fatehah.[5]
  4. Maca surat kang ana ing Al-qur'an, luwih apik rokaat pertama maca surat surat Asy-Syams lan rokaat keloro surat Al-Lail.[5]
  5. Ruku lan maca tasbih ping telu.[5]
  6. I'tidal lan maca bacaane.[5]
  7. Sujud pertama lan maca tasbih ping telu.[5]
  8. lengguh ning anatrane rong sujud lan maca bacaane.[5]
  9. Sujud keloro lan maca tasbih tiga kali.[5]
  10. Sawise rokaat sapisan, lajeng nindakake rokaat keloro kaya sing ning duwur.[5]

Delengen uga[sunting | Owah sumber]

Cathetan suku[sunting | Owah sumber]

  1. ^ (id)Era MusliM:Manfaat Shalat Dhuha
  2. ^ a b (id) Widyadara Tata cara shalat Dhuha Tata cara sholat dhuha, niat, dan keutamaan sholat dhuha
  3. ^ (id) id.shvoong.com Membuka pintu rezeki dengan sholat
  4. ^ a b c (id)id.shvoong.com Berkah sholat dhuha
  5. ^ a b c d e f g h i (id) Majelis Munajat.com Tata cara sholat dhuha
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dhuha&oldid=829723"