Dhuha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
salat
Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
اللہ کا نام.jpg
Rukun Islam
Sahadat · Salat · Pasa
Jakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Kuran · Malaékat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Mukamad
Nabi & Rasul · Sakabat
Ahlul Bait
Kutha suci
Mekkah ·Madinah · Yérusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Éjrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitèktur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitèktur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Tèks & Ukum
Kuran ·Kadis · Sunah
Fiqih · Fatwa · Saréngat
Madahab
Sunni
Kanapi ·Kambali
Maliki ·Sapingi
Singah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Salat Duha yaiku salat kang ditindakaké nalika wektu srengéngé munggah antarané jam 07.00 ngancik wektu duhur.[1] Salat duha bisa ditindakake 2,4,8, utawi 12 roka'at lan 2 roka'at kanthi siji salam.[2]

Mupangat[besut | besut sumber]

Rasulullah nekanke ning khadist qudsi, Allah berfirman, "Wahai para anak Adam, aja pisan-pisan kowe males sembahyang patang rakangat dhuha, amarga patang rakangat iku, tak cukupi kebutuhanmu ning sorene." (HR.Hakim lan Thabrani)[3] Salat Duha yaiku sedekah lan tabungan amal cadangan kanggé muslim ingkang laksanakaken salat duha lan sekirane ana telu makna filosofi saking salat duha yaiku nginget Allah nalika lagi seneng, wujud sukur maring Allah, tawakal manut ketentuan Allah yèn Allah kang ngatur rezeki.[4] salagine manfaate salat duha yaiku nambah kawarasan awak luwih becik, nambah kepinteran, gampangake golet dalan rezeki.[4] Hikmah kang salat duha yaiku ati dadi tenang, pikirane dadi luwih konsèntrasi, awak tambah waras, lan urusan-urusan golet rezeki digampangaken, olih rezeki kang ora disangka-sangka.[4]

Tata Cara[besut | besut sumber]

  1. Niat salat duha ing sajeroning ati bebarengan Takbirotul Ihrom " Ushali Sunnatadh-dhuhaa rak'ataini lillahi ta'aalaa".[2]
  2. Maca donga Iftitah.[5]
  3. Maca surat Al-fatehah.[5]
  4. Maca surat kang ana ing Al-qur'an, luwih apik rokaat kapisan maca surat surat Asy-Syams lan rokaat keloro surat Al-Lail.[5]
  5. Ruku lan maca tasbih ping telu.[5]
  6. I'tidal lan maca bacaane.[5]
  7. Sujud kapisan lan maca tasbih ping telu.[5]
  8. lengguh ning anatrane rong sujud lan maca bacaane.[5]
  9. Sujud keloro lan maca tasbih tiga kali.[5]
  10. Sawisé rokaat sapisan, lajeng nindakaké rokaat keloro kaya kang ning dhuwur.[5]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Era MusliM:Manfaat Salat Dhuha
  2. a b Widyadara Tata cara salat Dhuha Tata cara salat dhuha, niyat, dan keutamaan salat dhuha
  3. id.shvoong.com Membuka pintu rezeki dengan sholat
  4. a b c id.shvoong.com Berkah salat dhuha
  5. a b c d e f g h i Majelis Munajat.com Tata cara salat dhuha