Safar (lelungan)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Safar (basa Arab سفر) kanthi harfiah tegesé nglakoni lelungan. Wong sing ngayahi safar karan musafir.

Safar lan Salat[besut | besut sumber]

Sajeroning ajaran agama Islam, tumrap sing pinuju lelungan diwènèhi keringanan sajeroning ngayahi ngibadah salat. Keringanan iku wujud:

  • Bisa ngringkes salat (Qashar), yakuwi ngurangi gunggung rakangat salat saka 4 rakangat dadi 2 rakangat (Dzhuhur, Ashar, Isya).
  • Bisa ngayahi rong salat ing siji wektu (Jamak/digabung), ing wiwitan (Taqdim) utawa pungkasan (Takhir). Ya iku pasangan salat Dzuhur karo Ashar dilakoni ing wektu dzuhur (Taqdim) utawa ing wektu Ashar (Takhir) utawa pasangan salat isya lan maghrib diayahi ing wektu Maghrib utawa Isya

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]