Salat tasbih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
اللہ کا نام.jpg
Rukun Islam
Sahadat · Salat · Pasa
Jakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Kuran · Malaékat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Mukamad
Nabi & Rasul · Sakabat
Ahlul Bait
Kutha suci
Mekkah ·Madinah · Yérusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Éjrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitèktur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitèktur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Tèks & Ukum
Kuran ·Kadis · Sunah
Fiqih · Fatwa · Saréngat
Madahab
Sunni
Kanapi ·Kambali
Maliki ·Sapingi
Singah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Salat Tasbih yaiku kagolong salat sunat kanthi nglakoni ing sajeroning salat maca kalimat tasbih:

Subhanallah wal hamdu lillahi walaa ilaaha illallahu wallahu akbar

Kanthi cacahé 300 (4 rakangat kang saben rakangat 75 maca tasbih). Salat Tasbih diajarake Rasulullah SAW ing pak lek yaiku sayyidina Abbas bin Abdul Muthallib. Salat tasbih uga diajurake kanggo diamalake ing saben wengi, manawa durung bisa dilakoni, seminggu sapisan, manawa ora bisa seminggu bisa dilakoni sewulan sapisan, utawa setaun sapisan, manawa ora bisa dilakoni saumur urip sapisan.

Niat Salat[besut | besut sumber]

Niat Salat Tasbih semanauga padha karo niyat salat-salat kang liyané, yaiku diucapake déning ati utawa dibatin bisa uga diucapake kanthi lirih utawa alon.Pangucapan niyat salat kang banter utawa seru ora wangun manawa diucapake kanthi swara banter uga bisa nganggu umat muslim liyané ing sajeroning nglakoni salat.Kang paling wigati yaiku ngadep niyat krana ngarep utawa nuwun Ridho Allah Ta'ala kanthi adidasar ikhlas lan khusyu. Lafazh niyat:

USALLI SUNNATAL TASBIIHI RAK'ATAINI LILLAAHI TA'AALAA.ALLAAHU AKBAR.
Artiné:Aku niyat salat tasbih loro rakangat krana Allah Ta'ala.Allahu Akbar.

Tata carané[besut | besut sumber]

Salat tasbih dilakoni 4 rakangat (yèn ing wayah awan 4 rakangat kanthi salam sapisan, yèn wengi 4 rakangat kanthi rong salam) Salat Tasbih diayahi kaya salat biyasa kanthi tambahan maca tasbih ing wektu-wektu iki:

No. Wektu Cacah Tasbih
1 Sawisé maca surat al fatihah lan surat cendhak kaping 15
2 Sawisé tasbih ruku' (Subhana rabiyyal adzim...) kaping 10
3 Sawisé I'tidal kaping 10
4 Sawisé tasbih sujud sepisanan(Subhana rabiyyal a'la...) kaping 10
5 Sawisé lungguh antara rong sujud kaping 10
6 Sawisé tasbih sujud kapindho (Subhana rabiyyal a'la...) kaping 10
7 Sawisé lungguh ftirosh sadurungé ngadeg (utawa sadurungé salam gumantung rakangat-é kang kapira) 10 Kali
Gunggung total sak rakangat 75
Gunggung total patang rakangat 4 X 75
= kaping 300

Réferènsi[besut | besut sumber]