Menyang kontèn

Salat tahiyatul masjid

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Salat Tahiyat Masjid (basa Arab: تحية المسجد) yaiku salat sunat kanthi loro rakangat kang dilakoni ing umat muslim ing sajeroning lumebu ing masjid.

Salat tahiyatal masjid tegese salat ngurmati masjid, minangka papan suci lan kanggo sujud mring ngarsaning Gusti Allah.

Niat Salat[besut | besut sumber]

Niat salat Tahiyatul masjid semanauga kaya niyat salat-salat kang liyané, yaiku diucapake déning ati utawa dibatin bisa uga diucapake kanthi lirih utawa alon.Pangucapan niyat salat kang banter utawa seru ora wangun manawa diucapake kanthi swara banter uga bisa nganggu umat muslim liyané ing sajeroning nglakoni salat.Niat Salat Tahiyat uga dibeberake ing pangusulan déning para ulama kudu dilakoni kanthi hikmah uga kabijaksanaan kang dhuwur.

أُصَلِّىْ سُنَّةَتَحِيَّةَالْمَسْجِدِرَكْعَتَيْنِ لِلّٰهِ تَعَالَى.

"Aku salat sunat tahiyatal masjid 2 rakangat karana Allah"

Hadits[besut | besut sumber]

Hadis Rasulullah SAW nerangake ing babagan salat tahiyyatul masjid antarané :

  • إِذَاجَاءَأَحَدُكُمُ الْمَسْجِدَفَلْيُصَلِّ سَحْدَتَيْنِ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَجْلِسَ.

"Nalika salah sawiji saka sira kabeh teka menyang masjid, salata sadurunge lungguh rong rakangat."

Pranala njaba[besut | besut sumber]