Salat tahiyatul wudhu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Salat Takiyatul Wulu yaiku salat sunat kang dilakoni umat muslim katurut kaanan pungkasan wulu. Wanguné salat wulu yaiku rong rakangat kanthi carané :

  • Sapungkasané nglakoni wulu samana uga disunataké maca donga:
Asy-hadu allaa ilaaha illallaah wahdahuu laasyariika lahu wa asyhadu anna Muhammadan,abduhu warasuuluhu,Allaahummaj'alnii Minattawwaa-bina, waj'alnii minal mutathahhiriina waj'alnii min'ibaadikash shaalihiina.

Tegesé:

َAku nyeksèni ora ana Pangéran kajaba Allah lan ora ana kang nyekuthokaké Allah. Lan aku nyeksèni Mukamad yaiku amba lan utusan Allah. Ya Allah dadèkaké aku wong kang ahli tobat, lan dadèkaké wong kang suci uga dadèkaké aku saka kulawarga utawa golongané wong-wong kang salèh.

Niyat Salat[besut | besut sumber]

Niyat salat Takiyatul Wulu, samana uga dilapalaké kaya salat-salat kang liyané yaiku dibatin ing ati utawa diucapake kanthi ucapan lirih utawa alon. Sapungkasané maca donga ing dhuwur, banjur nglakoni salat wulu rong rakangat kanthi iklas pungkasan salam. Kanthi lapal niyat kaya mengkéné:

َUshalli sunnatal wudluu-i rak'ataini lillaahi ta'aalaa. Allaahu akbar.

Tegesé: Aku niyat salat sunat wulu rong rakangat amarga Allah Tangala. Allah Maha-agung

Deleng uga[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]