Salat hajat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Salat Hajat (Arab: صلاة الحاجة‎‎) ya iku salat sunat kang dilakoni umat muslim kang ana ing donya kang tumuju ing wektu duwé hajat utawa duwé angen-angen (gegayuhan) lan pengen dikabulake marang Allah.Salat Hajat dilakoni antarané 2 kanthi 12 rakangat déning salam saben 2 rakangat.Salat Hajat uga bisa dilakoni ing sembarang wektu uga ura bisa dilakoni ing wektu Salat sunat ya iku waktu kang kalarang kanggo salat sunat.

Niat Salat[besut | besut sumber]

Niat salat iki, kaya ta salat-salat liyané, kanthi diucapake déning ati kang tumuju ing siji ya iku krana Allah Ta'ala kanthi pangarep-arep barokah utawa inayah.Niata uga di lafalake kanthi ikhlas lan legawa lan niyat uga dilakoni ing sajeroning ati (batin) ing wektu takbiratul ihram (ngangkat tangan kaloro nganti tekan kuping). Lafazh niyat salat hajat:

أُصَلِّي سُنَّةَ الحَاجَةِ رَكْعَتَيْنِ لِلَّهِ تَعاَلَى

Ushollii sunnatal haajati rok’aataini lillaahi ta’aala.
Artiné: “Aku niyat salat Hajat kanthi loro rakangat krana Allah Ta'ala.”

Rujukan[besut | besut sumber]