Papan Anggegana Abdul Rachman Saleh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Papan Anggegana Abdul Rachman Saleh
ATC Malang.jpg
Airport Terminal
IATA: MLGICAO: WARA
Ringkesan

Papan Anggegana Abdul Rachman Saleh inggih punika papan anggegana ingkang dumunung ing Pakis, Kabupatèn Malang, Jawa Timur. Kode ICAOnya WARA (rumiyin WIAS) lan kode IATA MLG. Papan Anggegana punika minangka papan pesawat Hercules C-130 lan Super Tucano minangka panggantosing OV-10 Bronco ingkang sampun dipunmuseumaken.

Papan Anggegana Abdul Rahman Saleh kagungan kalih landasan pacu, ingkang angka 1 kangge pesawat-pesawat alit kados Hercules C-130 kanthi dawa 1.500 m, lan ingkang angka kalih kangge pesawat ageng kados Boeing 737 kanthi dawa 2.250 m. Pemprov Jatim lumantar Dishub lan LLAJ badhe ngusulaken dhanteng Kementerian Perhubungan supados nambaih dawaning landasan pacu 720 meter malih. “Kanthi panambahan punika samangke dawaning lanasan pacu ing Papan Anggegana Abd. Saleh Malang dados 3.000 meter lan ugi dobel landasan pacunipun.” Kanthi mekaten, Papan Anggegana Abd. Saleh kagungan potensi dados Papan Anggegana Internasional, saengga pihak Kepala Dinas Perhubungan dan LLAJ Pemprov Jatim ngusulaken dhateng Kemenhub saperlu namba landasan pacu.[1]

Sasampunipun 6 taun wiwit 5 Mei 2005 migunakaken terminal wonten ing Base ops Lanud Abd Saleh. Kalih dinten saderengipun ewahaning taun enggal 2012, nalika tanggal 30 Desember 2011 penerbangan sipil ing Abd Saleh migunakaken papan anggegana enlcave sipil ingkang kapisah saking base ops Lanud Abd Saleh. Papan anggegana punika dipunbangun kanthi bea dumugi angka Rp 139 miliar. Kados ingkang dipunmangertosi, penerbangan sipil ing papan anggegana punika kabikak wiwit 1994 rumiyin. Anangung naming dumugi 1997 nalika krisis moneter kadadosan,, Merpati Nusantara Airlines ingkang nglayani penerbangan boten kiat nglajengaken lan nutup penerbanganipun.[2]

Kangge penerbangan sipil nglayani rute Malang-Jakarta dipunlayani déning maskapé Sriwijaya Air, Garuda Indonésia, lan Batavia Air. Dene kangge rute Malang-Denpasar dipunlayani déning Wings Air anak perusahaan saking Lion Air migunakaken pesawat Avions De Trasnport Regional, nama kepanjangan saking ATR 72 seri 500.[3] Saderengipun Papan Anggegana Abdul Rahman Saleh nalika taun 2007 dumugi taun 2008 nate nglayani 3 ruet penerbangan, inggih punika Malang-Jakarta, Malang-Balikpapan-Tarakan, lan Malang-Denpasar. “Papan Anggegana Abd. Saleh minangka papan anggegana ingkang unik amarggi minangka satunggaling papan anggegana ingkang dipunkelola déning pemprov. Papan Anggegana sanesipun dipunkelola déning PT Angkasa Pura.”[4] Nama papan anggegana punik kapendhet saking salah satunggaling nama pahlawan nasional Indonésia: Abdul Rahman Saleh, lan saderengipun kagungan nama Papan Anggegana Abdul Rachman Saleh, papan anggegana punika kagungan nama Lapangan Terbang Bugis.

Pajak[besut | besut sumber]

Pajak domestik Rp. 11.000,-

Maskapé[besut | besut sumber]

Cithakan:Airport-dest-list

Eks Maskapé[besut | besut sumber]

Transportasi Darat[besut | besut sumber]

Taksi[besut | besut sumber]

Taksi Garuda.

Galeri[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ anggegana-abd-saleh-landasan-pacu-ditambah-jadi-2-250-meter/ "BANDARA ABD. SALEH: Landasan Pacu Ditambah Jadi 2.250 Meter" Priksa gandra |url= (pitulung) (ing Indonésia). bisnis-jatim.com.  Paramèter |accessdaymonth= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung)
  2. ^ Anggegana-Rp139-M-Beroperasi- "Papan Anggegana Rp139 M Beroperasi" Priksa gandra |url= (pitulung) (ing Indonésia). jpnn.com.  Paramèter |accessdaymonth= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung)
  3. ^ "Wings Air Sukses Layani Denpasar - Malang" (ing Indonésia). malang-post.com.  Paramèter |accessdaymonth= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung)
  4. ^ anggegana-abd-saleh-dilengkapi-landing-system-tahun-ini/ "BANDARA ABD SALEH Dilengkapi Landing System Tahun Ini" Priksa gandra |url= (pitulung) (ing Indonésia). bisnis-jatim.com.  Paramèter |accessdaymonth= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung)

Pranala[besut | besut sumber]