Papan Anggegana Internasional Achmad Yani

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Papan Anggegana Internasional Achmad Yani
IATA: SRGICAO: WARS
Ikhtisar
Jinis bandhara sipil lan militer
Lokasi Semarang, Jawa Tengah
Èlevasi 3 m (10 f)
Koordinat 6° 58′ 21,82″ LS,
110° 22′ 31,31″ BT

Papan Anggegana Internasional Achmad Yani (IATA: SRG, ICAO: WARS) dumunung ing kutha Semarang, Jawa Tengah, Indonésia. Jeneng papan anggegana iki dijupuk saka salah siji pahlawan revolusi Indonésia, Achmad Yani. Peresmian dadi papan anggegana internasional nalika miwiti ana pamaburan perdhana Garuda Indonésia menyang Singapura wulan Maret 2004.

Pesawat Fokker ing lapangan terbang Simongan ing taun 1930-an

Data papan anggegana[sunting | besut sumber]

  • Landhasan utama: 2.680 x 45 m [1][2]
  • Gunggung penumpang saben dina: 1.600 nganti 2.000 (2006)

Parusahan pamaburan[sunting | besut sumber]

Papan Anggegana Internasional Ahmad Yani Semarang

Rencana mangsa ngarep[sunting | besut sumber]

Pamaréntah Provinsi Jawa Tengah miwiti proyèk iki taun 2005. Papan anggegana internasional Achmad Yani mengko bakal nduwèni fasilitas:

  1. Ndawakaké landhasan — Landhasan sing dawané 2.680 m sing bisa nampung Boeing 767 lan Airbus A320 anyar iki diresmaké Gubernur Jawa Tengah.[3][4][5][6][7]
  2. Terminal anyar sing luwih jembar — Terminal anyar iki bakal dibangun ing sisih lor terminal lawas, jembaré 21.500 mèter pesagi lan bisa nangani rong pesawat ukuran gedhé lan 8 pesawat ukuran cilik.

Rujukan[sunting | besut sumber]