Papan Anggegana Internasional Kertajati

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Papan Anggegana Internasional Kertajati
IATA: MURICAO: SPKI
Ringkesan
Tipe Airport Publik
Operator PT Angkasa Pura II
Nglayani Bandung, Cirebon, Kuningan, Majalengka, Sumedang, Tegal, Pemalang, Brebes
Lokasi Kabupatèn Majalengka
Runways
Direction Dawa Lumah
ft m
13/31 13.123 4.000 Aspal

Papan Anggegana Internasional Kertajati utawa misuwur minangka Papan Anggegana Internasional Jawa Kulon ya iku papan anggegana kang dibangun ing Kabupatèn Majalengka, Jawa Kulon, Indonésia kang ambané 5000 ha ning ing wektu pisanan mung digunakake 646 ha .[1]

Papan anggegana iki beda karo Papan anggegana internasional Ketapang, Karawang, kang arep dibangun taun 2015 minangka panjangkep Papan Anggegana Soekarno-Hatta. Papan anggegana Majalengka mapan ing Kabupatèn Majalengka, kurang luwih 100 kilometer ing sisih wétan Bandung. Papan anggegana iki dibangun kanggo ngganteni Papan anggegana Husein Sastranagara ing Bandung, nanging uga nglayani saka Cirebon.

Proyek iki ngentekake Rp 25,4 triliun. Per Februari 2011, konstruksi durung diwiwiti, nanging wis nyawisake 1.800 hektar kanggo bangun papan anggegana, lan 500 hektar wis cumepak kanggo mbangun papan anggegana. Dalan tol kang dadi dalan kang tumuju papan anggegana uga wiwit dibangun.[2]

Delenegen uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]