Papan Anggegana Pondok Cabe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Papan Anggegana Pondok Cabe
Ringkesan
Jinis papan anggeganasipil & militèr
Kang bakuPT Angkasa Pura I
Kang nglakokakéPT Angkasa Pura I
NgladèniPondok Cabe Udik, Pamulang, Tangerang Selatan, Banten
Sana playu
Ener Dawa Palumahan
ft m
12/30 7.500 4.000 Beton

Papan Anggegana Pondok Cabe (kodhe IATA: PCB; kodhe ICAO: WIHP) ya iku papan anggegana militèr kang dumunung ana ing Pondok Cabe Udik, Pamulang, Tangerang Kidul. Kanthi dawa landas pacu 1.984 m déning amba 45 m. Lanud Pondok Cabe uga direncanakake tumuju papan anggegana komersial amarga daya tampung kang ana ing Papan Anggegana Internasional Soekarno-Hatta ngalami kaluwihan panumpang. Naging Dirjend Perhubungan Udara mbatalake rencana iki ing wulan Januari 2009 kanti alasan kaanan landas pacu sajeroning papan anggegana mau ora mumpuni. ya iku dawa landasan pacun ukurané ora ana 2.000 mèter.Banjur jarak landasan pacu uga kurang saka 500 mèter saka landasan mau, ana pamukiman pendhudhuk.

Pangkalan udara Pondok Cabe uga kagolong pangkalan kang duwé basis pagopenan montor mabur saka maskapé penerbangan Pelita Air Service.

Pranala njaba[besut | besut sumber]