Papan Anggegana Internasional Sultan Syarif Kasim II

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tempat keberangkatan papan anggegana Sultan Syarif Kasim II

Papan Anggegana Internasional Sultan Syarif Kasim II (IATA: PKUICAO: WIBB) inggih punika salah satunggaling papan anggegana ingkang dumunung ing Kota Pekanbaru lan saderengipun kagungan nama Papan Anggegana Simpang Tiga. Papan Anggegana punika kagungan wiyar 321,21 ha. Saperlu nyambut PON XVII nalika taun 2012, papan anggegana punika dipunwiyaraken malih saengga saged nampung pesawat ingkang langkung ageng. Papan Anggegana punika ugi dados home-base kangge Skuadron Udara 12 TNI AU.

Sajarah[besut | besut sumber]

Papan anggegana Sultan Syarif Kasim II (SSK. II) Pekanbaru minangka papan anggegana peninggalan sajarah saking jaman kamardikan nglawan penjajah Walanda lan Jepang. Nalika punika dipunsebut “Landasan Udara” ing pundit landasan punika taksih arupi lemah ingkang dipunratakaken lan dipunginakaken minangka Pangkalan Militer.

Nalika taun 960 pamarentah ngoperasikaken papan anggegana punika dados papan anggegana perintis lan ngewahi nama saking Landasan Udara dados “Pelabuhan Udara Simpang Tiga”. Nama Simpang Tiga kapendhet amargi lokasinipun wonten ing tiga margi persimpangan inggih punika margi pinuju Kota Madya Pekanbaru, Kabupatèn Kampar lan Kabupatèn Indragiri Hulu. Adedasar Rapat Kepala Kantor Perwakilan Departemen Perhubungan tanggal 23 Agustus 1985 nama Pelabuhan Udara Simpang Tiga pun gantos dados Papan Anggegana Simpang Tiga wiwit tanggal 1 September 1985.

Nalika tanggal 1 April 1994 Papan Anggegana Simpang Tiga kagabung kaliyan Manajemen ingkang dipunkelola déning PT. Angkasa Pura II (Persero). Lan dipunsebut kanthi Kantor Cabang Papan Anggegana Simpang Tiga, ingkang samangke gantos nama dados Papan Anggegana Sultan Syarif Kasim II ingkang katetepaken lumantar keputusan Presiden No.Kep.473/OM.00/1988-AP II tgl. 4 April 1998 lan dipunresmikaken déning Presiden Républik Indonésia, Abdurrahman Wahid, tanggal 29 April 2000.[1]

Maskapé Penerbangan dan penumpang[besut | besut sumber]

Punika minangka dhaptar penerbangan ingkang miber wonten ing mriki (data per Desember 2012) : Cithakan:Airport-dest-list

Statistik[besut | besut sumber]

Penerbangan tersibuk keluar dari Papan Anggegana Sultan Syarif Kasim II berdasarkan frekuensi[butuh rujukan] [2][3]
Peringkat Tujuan Frekuensi
(Mingguan)
Maskapé penerbangan
1 20px Jakarta, Majalengka 112 Garuda Indonésia, Lion Air, Sriwijaya Air, Sky Aviation
2 20px Batam, Majalengka, Manado, Barjamasin 63 Wings Air, Pacific Royale Airways, Sky Aviation, Sriwijaya Air
3 20px Medan 24 Lion Air, Sriwijaya Air, Indonésia AirAsia
4 20px Dumai, Majalengka, Cirebon-Cakrabhuana, Manado, Jakarta Wetan 14 Pelita Air Service
5 Flag of Malaysia.svg Melaka 8 Wings Air, Sky Aviation
6 Flag of Malaysia.svg Kuala Blethok-KLIA 7 AirAsia
7 20px Bandung 7 Indonésia Air Asia
8 20px Tanjung Pinang 7 Sky Aviation
9 Flag of Singapore.svg Singapura 5 SilkAir
10 Flag of Malaysia.svg Kuala Blethok-Subang 5 Firefly

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Njaba[besut | besut sumber]